Ympäristöraportin esipuhe

Ympäristöraportin esipuhe

Ympäristö- ja resurssivastuumme ymmärtäminen osana päivittäistä työtämme

Sosiaalisten ja talouteen liittyvien tekijöiden lisäksi ekologiset näkökohdat ovat tärkeä osa Eckes-Granini Finlandin liiketoimintaa. Meille ympäristön ja luonnonvarojen säästäminen on olennainen osa yrityskulttuuriamme. Jokainen työntekijämme toimii osana jatkuvan parantamisen prosessia, joka on tehtaallamme käynnissä jokaisena päivänä.

Noudatamme yritysvastuutamme ympäristöstä ja luonnonvaroista koko lisäarvoketjussa. Vastuu koskee niin hankintaperiaatteitamme kuin mehujemme ja nektariemme sekä muiden juomiemme tuotantoa ja pakkaamista. Olemme myös sitoutuneet ottamaan huomioon Suomen kierrätysjärjestelmät pakkausmateriaaleissa.

fiiliskuva-marli-juissi-4kpl-valkoinenPohdinnat, projektit ja toimet ympäristön ja luonnonvarojen suojelemiseksi on otettu huomioon innovatiivisten tuotteiden ja pakkauksien kehityksessä – olemme esimerkiksi ensimmäinen mehunvalmistaja Suomessa, joka hyödynsi vastuullisista lähteistä tulevia FSC-sertifioituja pakkauslaminaatteja mehupakkauksissamme. FSC (Forest Stewardship Council) on kansainvälinen kansalaisjärjestö, jonka päämäärä on edistää kestävää kehitystä maailman metsävarojen käytössä.

Ympäristöjärjestelmän työvälineisiin kuuluu erilaisia veden, energian ja muiden resurssien kulutuksen vähentämiseen tarkoitettuja menetelmiä. Aiomme jatkaa tällä polulla myös tulevaisuudessa – ympäristöasioissa on aina varaa parantaa!

Jotta ympäristönsuojelutoimintamme olisi ulkoisten osapuolten ymmärrettävissä ja todennettavissa, päätimme ensimmäisenä juomatalona Suomessa hakea EMAS-rekisteröintiä. Todennuksen jälkeen julkaisimme ensimmäisen täydellisen ympäristöselontekomme vuonna 2015. EMAS-asetuksen mukaisesti päivitetyt tiedot tulee raportoida vuosittain, joten selonteko on nyt päivitetty valmistuneilla vuoden 2016 tiedoilla.

Timo Laukkanen
Toimitusjohtaja
Eckes-Granini Finland Oy Ab

 

_MG_9240

Seuraava ympäristöraportti koskee Eckes-Granini Finland Oy Ab:n Turun tehdasta.